Σχολικά εργαστήρια για μαθητές Νηπιαγωγείου

Στόχοι :
Η χρήση των comics για παιδιά Νηπιαγωγείου τους δίνει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή τόσο με τη λογοτεχνία όσο και με την οπτικοποιημένη αφήγηση.
Μέσα από τα comics τα παιδιά μπορούν:

  • Να εξασκήσουν τη φαντασία τους
  • Να έρθουν σε επαφή με την τέχνη
  • Να εκφράσουν τη σκέψη και τα συναισθήματά τους
  • Να καταφέρουν να αφηγηθούν μία ιστορία με αρχή μέση και τέλος
  • Να αναγνωρίσουν τη σημασία των οπτικών συμβόλων

Σχολικό Εργαστήριο Ο Owly Ψάχνει Για Φίλους
Η πιο γλυκιά κουκουβάγια των comics, ο Owly, ζει μόνος του στο δεντρόσπιτό του και το μόνο που του λείπει είναι ένας φίλος! Με αφορμή τις τρυφερές ιστορίες του Andy Runton, τα παιδιά γνωρίζουν τις περιπέτειες του Owly, μέσα από ένα comic χωρίς λόγια αλλά με πολύ συναίσθημα. Χρησιμοποιώντας τα βασικά σχήματα, τα παιδιά σχεδιάζουν ένα πορτρέτο του αγαπημένου τους Owly. Στη συνέχεια, οι μικροί δημιουργοί θα πλάσουν τη δική τους περιπέτεια με πρωταγωνιστή τον Owly, ενώ ταυτόχρονα θα μάθουν τις βασικές τεχνικές των comics, τις εκφράσεις, τα μπαλονάκια και τα καρέ.

Σχολικό Εργαστήριο Οι Τρελές Περιπέτειες Του Petit Poilu
Κάθε μέρα, ο Petit Poilu ξυπνάει, ντύνεται, παίρνει την τσάντα του, φιλάει τη μαμά του και βγαίνει από το σπίτι. Και τότε ξεκινούν όλα! Κάθε μέρα και ένα διαφορετικό ταξίδι, από τα βάθη της θάλασσας μέχρι τους πιο μακρινούς κόσμους, γνωρίζοντας τους πιο απίθανους φίλους και ζώντας τις πιο τρελές περιπέτειες, μέχρι να επιστρέψει και πάλι στο κρεβάτι του.
Διαβάζουμε με τα παιδιά μία από τις περιπέτειές του, ταξιδεύοντας με τον ατρόμητο ήρωα.
Στη συνέχεια, τα παιδιά παίζουν με το εύκολο σχήμα του ήρωα, αυτοσχεδιάζοντας και δημιουργώντας τις δικές τους περιπέτειες, πλάθοντας καινούργιους φίλους και χαρίζοντάς του νέες εμπειρίες.

Τα σχολικά μας εργαστήρια είναι σε διαδικασία έγκρισης από τον Υπουργείο Παιδείας.

Ημερομηνίες διεξαγωγής : Κάθε μέρα (εκτός Σαββάτου και Κυριακής)
Χώρος διεξαγωγής : Athens Comics Library, Καραΐσκάκη 28, Ψυρρή
Διάρκεια : 2 ώρες
Κόστος : 5€/μαθητή

Ενδιαφέρεστε να κλείσετε ένα εργαστήριο για το δικό σας σχολείο;

Στείλτε ένα μήνυμα με τα στοιχεία σας (σχολείο, όνομα, τηλέφωνο, αρμοδιότητα, αριθμός μαθητών, τάξη) στο contact@athenscomicslibrary.gr και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.