Η Βιβλιοθήκη

Η Athens Comics Library είναι το αποτέλεσμα της σύμπραξης δύο ομάδων με πλούσια πολιτιστική και δημιουργική δραστηριότητα, της Comicdom Press (διοργανώτριας του διεθνούς φεστιβάλ Comicdom Con Athens) και του δικτύου κοινωνικής επιχειρηματικότητας, Impact Hub Athens. Αθήνας, με την πεποίθηση ότι οι βιβλιοθήκες πρέπει να είναι συνδεδεμένες με άλλους καινοτόμους χώρους και να μην είναι αποκεντρωμένες και απομονωμένες από τις δημιουργικές κοινότητες.

Comicdom Press

H Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Comicdom Press ιδρύθηκε το 2004, με στόχο την προώθηση της 9ης Τέχνης. Στο πλαίσιο αυτό:

  • διατηρούμε το μοναδικό ελληνικό, ενημερωτικό site για comics, www.comicdom.gr
  • διοργανώνουμε το ετήσιο φεστιβάλ comics Comicdom Con Athens, το οποίο προσελκύει περισσότερους από 11.000 επισκέπτες (από το 2006 σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση)
  • διατηρούμε την εκδοτική εταιρεία Comicdom Press (από το 2007), με στόχο την έκδοση επιλεγμένων comics, Ελλήνων και διεθνών δημιουργών.
  • διοργανώνουμε εργαστήρια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και βιβλιοθηκονόμους (από το 2008, τα εργαστήριά μας έχουν παρουσιαστεί σε περισσότερα από 500 σχολεία, βιβλιοθήκες και πολιτιστικούς οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα)
  • διοργανώνουμε εργαστήρια για ενήλικες, με τη χρήση της μεθοδολογίας comics collaborative storytelling, με στόχο την ενίσχυση του συνεργατικού πνεύματος και της δημιουργικότητας.

Από την ίδρυση της εταιρείας μέχρι και σήμερα, η Comicdom Press έχει συνεργαστεί με φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό, στο πλαίσιο εκθέσεων, φεστιβάλ, εργαστηρίων, συνεδρίων, κινητικότητας δημιουργών. Ενδεικτικά αναφέρουμε: Ελληνοαμερικανική Ένωση, British Council, Γαλλικό Ινστιτούτο, Ινστιτούτο Cervantes, Πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Cartoon Art Museum, Charles M. Schulz Museum, Israeli Cartoon Museum, International Festival Of Comics And Games in Lodz, European Cultural Foundation κ.α.).

Τέλος, η Comicdom Press, αντιλαμβανόμενη την έννοια της κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης, προσφέρει αφιλοκερδώς προγράμματα σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, Ιδρύματα και φορείς, με κοινωνικό προσανατολισμό (Make a Wish, Χαμόγελο του Παιδιού κ.α.)