Score a Goal for inclusivity

US_Mission_Greece_web.jpg

SportsDiplomacy_primary.png

g9ri9emaNdCINlvPpn6YcX4lkI8mru7t20K14EMBdge2o7eW3PNrgyLaCIh1MyN_jH0zpqgvG5T5l2hDriB2G7TpZtEYd34znPuh_Ku9MCFFkoEy_CwRCOsGIq4eagKFE0mTC2FHIG4B8OuuZbZ-R6j2eaVjFVbZpaRkYc0jhyS4hlKV0Z8Lckyy.png

Η  Athens Comics Library και η Πρεσβεία των Η.Π.Α. στην Ελλάδα βάζουν γκολ στους αποκλεισμούς και τις διακρίσεις μέσω του ποδοσφαίρου

Πώς μπορεί το ποδόσφαιρο να αποτελέσει εργαλείο για τη γυναικεία ενδυνάμωση; Μπορεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας να συμβάλει στην κοινωνική ενσωμάτωση και συνοχή; Οι  πρώην παίκτριες της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών των Η.Π.Α.,Tara Koleski και Jennifer Grubb, επισκέπτονται την χώρα μας για μια σειρά συναντήσεων και δραστηριοτήτων οι οποίες αναδεικνύουν τον κοινωνικό αντίκτυπο του πλέον δημοφιλούς αθλήματος. 

Στις 7, 8, 9 και 10 Νοεμβρίου θα επισκεφθούν ακαδημίες, σχολεία, προπονητικά κέντρα, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που αξιοποιούν το ποδόσφαιρο ως μέσο κοινωνικής ανάπτυξης και φυσικά ομάδες ποδοσφαίρου γυναικών και νέων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μεταφέροντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία τους μέσα από εργαστήρια, ομιλίες και προπονητικές επιδείξεις. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης έναν συμβολικό, φιλικό αγώνα την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 18.00 στο Δημοτικό Στάδιο Ρουφ “Δημήτρης Γιαννακόπουλος” (Πέτρου Ράλλη 58, 1778, Αθήνα). Οι Αμερικανίδες παίκτριες μαζί με παλαίμαχους και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές και ποδοσφαιρίστριες , αθλητικούς δημοσιογράφους  και άλλους  εκπροσώπους  ανθρωπιστικών οργανώσεων θα αγωνιστούν μεταφέροντας  το μήνυμα κατά των διακρίσεων και των αποκλεισμών. Ο αγώνας διοργανώνεται με την ευγενική υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και είναι ανοιχτός προς το κοινό.

Η Jennifer Grubb είναι η ιδρύτρια και σύμβουλος στην Cairn Consulting, LLC. Είναι επαγγελματίας σύμβουλος με πάθος την υποστήριξη αθλητών που ετοιμάζονται για το επόμενο στάδιο στην επαγγελματική τους καριέρα, αθλητές που αντιμετωπίζουν τραυματισμούς ή απομακρύνονται από τον αθλητισμό, καθώς και μέλη της κοινότητας LGBTQIA+ . Επιπλέον, η Jennifer, είναι μια πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιρίστρια που έχει εκπροσωπήσει το αθλημα της τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο κατά τη διάρκεια της σχεδόν 20χρονης αγωνιστικής της καριέρας. Μερικά από τα αξιοσημείωτα επιτεύγματα της Jennifer είναι:

  • Εκπροσώπησε την Εθνική Ομάδα Γυναικών των ΗΠΑ μεταξύ 1995 και 1999
  • Κέρδισε τον τίτλο της “Iron Woman”, καθώς αγωνίστηκε κάθε λεπτό σε κάθε παιχνίδι στη διάρκεια τριών ετών επαγγελματικής καριέρας
  • Κέρδισε το All-Star το 2001, 2002, 2003 (WUSA)
  • Έγινε η πρώτη αμυντικός 4 φορές σε επίπεδο Αμερικής στο Πανεπιστήμιο της Notre Dame
  • Κέρδισε τον τίτλο Big East Αμυντική Παίκτρια το 1998 και το 1999
  • Κέρδισε τον τίτλο 4-Time Big East Πρωταθλήτρια και 4-Time Big East All-Tournament Ομάδα
    Αφού αποσύρθηκε, η Jennifer δεσμεύτηκε να συνεχίσει να μοιράζεται την αγάπη της για τον αθλητισμό υποστηρίζοντας τους αθλητές. Εκτός γηπέδου, η ηγετική εμπειρία της Jennifer περιλαμβάνει την έναρξη ενός προγράμματος πρόληψης της βίας που χρησιμοποιείται σε σχολεία πρωτοβάθμιας και μέσης εκπαίδευσης και τη συμμετοχή της ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σε έναν οργανισμό που παρέχει άμεσο προγραμματισμό για παιδιά με κατάθλιψη και τις οικογένειές τους. Αυτή τη στιγμή κατέχει θέση στο διοικητικό συμβούλιο του ARC ND (Alumni Rainbow Community of Notre Dame), μια ομάδα που έχει δεσμευτεί να συμπεριλάβει και να στηρίξει την LGBTQIA+ κοινότητα στο Πανεπιστήμιο της Notre Dame.  Η Jennifer ζει στο Colorado Springs με τη σύζυγό της, τα τρία σκυλιά και τις δύο γάτες τους.

Η Tara Koleski είναι η επικεφαλής προπονήτρια του UWS Arizona F.C. και Διευθύντρια Προπονητικής στην ομάδα Arizona Girls F.C.  Προηγουμένως, υπήρξε επικεφαλής προπονήτρια στο Δομινικανό Πανεπιστήμιο της California και πρώην επικεφαλής προπονήτρια για δύο σεζόν στο NCAA DI UMBC και για τρεις σεζόν στο NCAA DII West Chester University. Έλαβε τον τίτλο της Προπονήτριας της Χρονιάς για την Εθνική Ένωση Προπονητών Ποδοσφαίρου της Αμερικής (NSCAA), Καλύτερη Προπονήτρια της Χρονιάς στο Γυναικείο Κολλέγιο της Ένωσης Προπονητών Νοτιοανατολικής Pennsylvania (SEPCA) και Καλύτερη Προπονήτρια της Χρονιάς στην Πολιτειακή Αθλητική Διάσκεψη της Pennsylvania (PSAC). Επίσης, ήταν η επικεφαλής προπονήτριας της ημι-επαγγελματικής Rochester Reign της Πρέμιερ Ποδοσφαίρου Γυναικών (WPSL) και βοηθός προπονητή στο Πανεπιστήμιο Villanova (2002). Ως παίκτρια, η Koleski διαγωνίστηκε σε επίπεδο NCAA DI για το Πανεπιστήμιο του Portland, συμμετέχοντας σε 2 τουρνουά final four με διάκριση για All-American, επιθετική παίκτρια της χρονιάς για το συνέδριο WCC και ομάδα MVP. Η Κολέσκι αγωνίστηκε με την Εθνική Ομάδα U-21 των ΗΠΑ και συμμετείχε σε πολλές αποστολές της Εθνικής Ομάδας των ΗΠΑ. Έλαβε μέρος σε 2 σεζόν στη γερμανική Bundesliga για την Saarbrucken  F.C. και επιλέχθηκε στον 11ο γύρο στο πρώτο επαγγελματικό πρωτάθλημα Women’s United Soccer Association (WUSA) στις ΗΠΑ (2000-2003) παίζοντας για την ομάδα San Diego Spirit και Philadelphia Charge. Κατέχει άδεια USSF B και κορυφαίο δίπλωμα NSCAA. Η Tara έχει μεταπτυχιακό στη Στρατηγική Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο του Harvard, Πιστοποίηση Επιχειρηματικότητας επίσης από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και μεταπτυχιακό στην Ηγεσία στη Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο της Northern Arizona, και πτυχίο Bachelor Κοινωνιολογίας από το Πανεπιστήμιο του Portland.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την Athens Comics Library στο

 contact@athenscomicslibrary.gr ή καλέστε στο 6944718514. 

Συνδιοργάνωση: 74WCGvtuJKW32w6l5-EZt4CU4Oax2kwgWYsnEXvpJedCwxqNQjRZKBi4eAB44HJ7DT7KSQTq37eAvv_D362uZVgcT971paqvdhO6k0wMXiUswHNHXeqVQm_Ee8H-g8krRoYih6Co-tjcpLWGI2fwYh0zCWlsXgGZky2WsSrlhaKDfYDis6_VrS8E.png

     www.athenscomicslibrary.gr

     Facebook: @athenscomicslibrary     

     Instagram: @athens_comics_library

           Facebook: @USEmbassyAthens/ @thessaloniki.usconsulate

           Instagram: @usembassyathens

Με την υποστήριξη:                        Screenshot 2022-10-22 at 10.10.18 PM.png

         www.opanda.gr

        Facebook: @opanda.gr    

         Instagram: @opanda.gr