To νέο μας Πρόγραμμα: Refugee Week Greece

Τι είναι το Refugee Week Greece 

Το Refugee Week Greece, ένα δυναμικό παγκόσμιο κίνημα και παράλληλα ένα φεστιβάλ πολιτισμού που προωθεί τη συνεισφορά, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων που ζητούν καταφύγιο, έρχεται και στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Athens Comics Library. 

Το Refugee Week είναι ένα φεστιβάλ ομπρέλα και ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει διοργανώνοντας ή συμμετέχοντας σε μια εκδήλωση ή δραστηριότητα. Οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Προσφύγων λαμβάνουν χώρα σε κάθε είδους διαφορετικούς χώρους και ποικίλλουν από φεστιβάλ τέχνης, εκθέσεις, προβολές ταινιών και ξεναγήσεις σε μουσεία μέχρι τουρνουά ποδοσφαίρου, δημόσιες ομιλίες και δραστηριότητες στα σχολεία, σε πάρκα, στη γειτονιά.

Είναι ένα Φεστιβάλ Πολιτισμού και μια γιορτή της κοινότητας, που προωθεί τη συνεισφορά, τη δημιουργικότητα και την ανθεκτικότητα των προσφύγων και των ανθρώπων που αναζητούν καταφύγιο.

Πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 20 Ιουνίου, στην Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, είναι επίσης ένα δυναμικό παγκόσμιο κίνημα γινεται ηδη στην Ιρλανδια και την Αυστραλια.

Στην Ελλάδα φέρνει την εκδήλωση αυτή η Athens Comics Library σε συνεργασία με όλους εσάς!

Κάθε μήνα οργανώνουμε διαδικτυακές συναντήσεις με φορείς της κοινότητας των μεταναστών και προσφύγων, του πολιτισμού και της κοινωνίας των πολιτών με σκοπό να συν σχεδιασουμε και να συνδιαμορφώσουμε τι σημαίνει Refugee Week για εμάς εδώ στην Ελλάδα και πώς φανταζόμαστε και υλοποιούμε όλοι μαζί αυτό το Φεστιβάλ. 

Σας προσκαλούμε να είστε και εσείς μαζί μας σε αυτή τη συνάντηση και σας περιμένουμε! Δηλώστε συμμετοχή μέσω email στο    contact@athenscomicslibrari.gr 

Θεματική για το 2022 – “Ηealing”

Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ αυτό έχει και μία διαφορετική θεματική.

Φέτος η θεματικη του φεστιβαλ ειναι το “healing”,  η αμοιβαία φροντίδα και η ανθρώπινη ικανότητας για επανεκκίνηση που μας αφορα ολους ειδικα μετα απο την covid19 εποχη που ζουμε!

Στοχος μας ειναι να αλλαξουμε το αφηγημα γυρω απο τις προσφυγικες αλλά και όλες τις ευάλωτες κοινοτητες και να μοιραστούμε τις ιστοριες ολων μας.

Χρονοδιάγραμμα

  • Φεβρουάριος – Μάΐος 2022: Εργαστήρια και διασύνδεση με την κοινότητα
  • Μάΐος 2022: Ψηφιακή Καμπάνια
  • Ιούνιος 20-26, 2022: Φεστιβάλ με δράσεις σε πόλεις ανά την Ελλάδα
  • Ιούλιος 2022: Δημιουργία βιβλίου comic

Πώς μπορώ να συμμετέχω

1/ Προσφέρετε ένα εργαστήριο

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν από τον Φεβρουάριο – Μάιο 2022 και θα προσφέρονται δωρεάν.

Ο σκοπός αυτών των εργαστηρίων είναι η ανταλλαγή δεξιοτήτων, η ανάπτυξη ικανοτήτων μεταξύ των οργανισμών και της κοινότητας. Η ανταλλαγή γνώσεων, δεξιοτήτων και ιστοριών μεταξύ των οργανισμών ενισχύει τις σχέσεις και συμβάλλει στη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας της κοινότητάς μας.

Προσκαλούμε τους οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κοινότητας των μεταναστών και άλλων ευάλωτων ομάδων, στο χώρο του πολιτισμού και της κοινωνίας των πολιτών να προσφέρουν ένα εργαστήριο γνώσεων.

2/ Οργανώστε μία δράση

Οι εκδηλώσεις του Refugee Week Greece, λαμβάνουν χώρα σε κάθε είδους διαφορετικούς χώρους και ποικίλλουν και σε διάρκεια από 1 ώρα μέχρι και 1 εβδομάδα.

Ο σκοπός αυτών των δράσεων είναι να φέρει κοντά την τοπική κοινότητα και να γιορτάσουμε τις ιστορίες των ανθρώπων γύρω μας.

Οι δράσεις αυτές μπορούν να είναι  από φεστιβάλ τέχνης, εκθέσεις, φαγητό, προβολές ταινιών και ξεναγήσεις σε μουσεία μέχρι τουρνουά ποδοσφαίρου, δημόσιες ομιλίες και δραστηριότητες στα σχολεία, σε πάρκα, στη γειτονιά.

3/ Απλές Πράξεις (Simple Acts)

Οι “Απλές Πράξεις” είναι καθημερινές ενέργειες που μπορούμε όλοι να κάνουμε για να σταθούμε δίπλα στους πρόσφυγες και να δημιουργήσουμε νέες συνδέσεις στις κοινότητές μας.

Είτε σχεδιάζετε τη δική σας εκδήλωση ή δραστηριότητά σας γύρω από μια “Απλή Πράξη” είτε απλώς συμμετέχετε κατά τη διάρκεια της ίδιας της εβδομάδας, θα είστε μέρος ενός κινήματος ανθρώπων παντού που κάνουν μικρά βήματα για να δημιουργήσουν μια μεγάλη αλλαγή. 

4/ Πάρτε μέρος στην ψηφιακή καμπάνια μας

💫 Change the narrative 💫 Celebrate Culture 💫 Heal together

Σχεδιάζουμε μια ψηφιακή καμπάνια, ζητώντας από οργανισμούς και μέλη της κοινότητάς μας να ενωθούν μαζί μας και να υποστηρίξουν τις τέχνες και τον πολιτισμό εντός της κοινότητας, με σκοπό να φέρουμε τις διαφορετικές ανθρώπινες ιστορίες μαζί.

5/ Πάρτε μέρος στη δημιουργία του βιβλίου comic Refugee Week Greece

Καθώς αγαπάμε τα comics – θα δημιουργήσουμε ένα βιβλίο comic για να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και τις ιστορίες της κοινότητάς μας κατά τη διάρκεια του πρώτου Refugee Week Greece 2022.

Και χρειαζόμαστε τις δικές σας ιστορίες και εμπειρίες και να γίνουν μέρος του comic αυτού!

Μοναδική προϋπόθεση για όλες τις παραπάνω δράσεις ειναι η συμμετοχη της κοινοτητας (community led), η συμπερίληψη (all welcome) και η δημιουργική διάθεση.

Περισσότερες Πληροφορίες

Για πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

contact@athenscomicslibrary.gr

+30 698 30 50 292

Ακολουθήστε μας

Instagram: @refugeeweekgreece

Facebook: @refugeeweekgreece

www.refugeeweek.gr

Teaser Βίντεο

Refugee Week Greece 2022

💫 Change the narrative

💫 Celebrate Culture

💫 Heal together

#refugeeweekgreece #refugeeweekgreece2022

Οργάνωση

Athens Comics Library σε συνεργασία με τον οργανισμό Countrpoints Arts UK.

Υποστήριξη επικοινωνίας

Refugee Info

Refugee Trauma Initiative