Κόκκινη Αλεπού και Athens Comics Library ενώνουν τις δυνάμεις τους!

(following in English)

Κόκκινη Αλεπού και Athens Comics Library ενώνουν τις δυνάμεις τους και την αγάπη τους για τα κόμικς και ξεκινούν μια νέα συνεργασία! Από την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2021 και κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα, η Κόκκινη Αλεπού θα φιλοξενεί τις προτάσεις της Athens Comics Library. Κόμικς για παιδιά, εφήβους και νέους, δημιουργίες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις νέων και παλαιότερων κυκλοφοριών και αφιερώματα από τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλύτερα την Ένατη Τέχνη κάθε μήνα στο www.kokkinialepou.gr.

H Athens Comics Library σχεδιάστηκε με στόχο να αποτελέσει ένα χώρο έμπνευσης και δημιουργίας εμπειριών, μάθησης και εξερεύνησης, συναντήσεων,  συμμετοχής και δημιουργικότητας. Η Athens Comics Library φιλοξενεί, αυτή τη στιγμή, στα ράφια της, μια συλλογή που αγγίζει τους 2.500 τίτλους και αποτελείται από ελληνικά comics, αμερικανικά graphic novels, ευρωπαϊκά BD και manga. Επιπλέον, υπάρχουν επιλεγμένοι τίτλοι, οι οποίοι απευθύνονται σε παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, η ομάδα της ACL σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά εργαστήρια αξιοποιώντας τη δύναμη της 9ης Τέχνης.

Η Κόκκινη Αλεπού είναι το μοναδικό διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται αποκλειστικά με το εικονογραφημένο βιβλίο και τη λογοτεχνία για παιδιά, έφηβους και νέους στην Ελλάδα. Δημιουργήθηκε το 2016 από τη δημοσιογράφο Ζωή Κοσκινίδου. Σκοπός του η ενημέρωση των αναγνωστών του για ό,τι συμβαίνει στον χώρο του παιδικού βιβλίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μέσα από κριτικές βιβλίων, συνεντεύξεις δημιουργών, θεματικά άρθρα και νέα. Από το 2018 τρέχει την εκστρατεία ενίσχυσης της μεγαλόφωνης ανάγνωσης “Διαβάζω Δυνατά”, ενώ το 2020 ξεκίνησε το δικό της Book Club για έφηβους και νέους που αριθμεί ήδη περισσοτερα από 800 μέλη. 

Για το πρώτο άρθρο μας διαβάστε ΕΔΩ

#BOOMPOWWOW 

#nea_stili

#AthensComicsLibrary  

#kokkini_alepou

#Comics


Red Fox and Athens Comics Library join forces and their love for comics for this new exciting project! From Thursday 3rd March 2021 and every 1st Thursday of each month, Red Fox will be hosting Athens Comics Library suggestions on comics for children, young people from Greek and International artists, presentations of classic comics but also newly published ones. A special opportunity to get to know the 9th Art every month at www.kokkinialepou.gr.

For our first feature check this PAGE

#BOOMPOWWOW 

#nea_stili

#AthensComicsLibrary  

#kokkini_alepou

#Comics