Η Athens Comics Library και η Blender Gallery ξεκινούν μια νέα συνεργασία φέροντας τα comics σε έναν χώρο πολιτισμού.

H Athens Comics Library και η Blender Gallery σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά 6-12 ετών γύρω από την τέχνη των comics. Σε κάθε συνάντηση τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα αγαπημένους ήρωες και δημιουργούς, ενώ παράλληλα θα  μαθαίνουν βασικές τεχνικές και τα μυστικά της τέχνης των comics έτσι ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες. Τα εργαστήρια επιμελείται και εμψυχώνει η Βασιλεία Βαξεβάνη, Αφηγήτρια και Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Athens Comics Library.

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

  • 7 Οκτωβρίου “Mickey Mouse: η πιο αναγνωρισιμη φιγούρα του κόσμου!”

Με αφορμή την έκθεση κεραμικής “Shape of Stories” θα μιλήσουμε για τη φόρμα, το σχήμα και πώς μπορούμε να οδηγηθούμε στην ελεύθερη έκφραση. Ταυτόχρονα, θα δούμε πώς τρεις κύκλοι δημιούργησαν την πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα στον κόσμο βουτώντας στις πολύχρωμες περιπέτειες του πιο διάσημου ποντικού! Τα παιδιά θα φτιάξουν το δικό τους χαρακτήρα με απλά σχήματα και θα μάθουν τί είναι αυτό που κάνει έναν χαρακτήρα ενδιαφέροντα.

  • 14 Οκτωβρίου “Bone: μια διαφορετική Οδύσσεια”

Το Bone είναι από τα πλέον πολυβραβευμένα comics. Τα τρια ξαδέρφια Bone βρίσκονται εξορισμένα από την πόλη τους και χάνονται στην Κοιλάδα με τα μαγικά της πλάσματα, με χαμένες πριγκίπισσες και δράκους. Αλλά και μια σκοτεινή απειλή. Και πάλι θα διερευνήσουμε την έκφραση μέσα από το σχήμα και πώς με απλά σχήματα πλάθεις τόσο ήρωες όσο και… κακούς. Παράλληλα, τα παιδιά θα μάθουν τις βασικές τεχνικές αφήγησης και πώς να δομούν μια ολοκληρωμένη ιστορία

  • 21 Οκτωβρίου “Spider-Man: φτιάξε το δικό σου υπερήρωα”

Θα ταξιδέψουμε μέχρι τη Νέα Υόρκη και θα γνωρίσουμε τον προστάτη της, τον Spiderman. Θα γνωρίσουμε την ιστορία του και το πώς απέκτησε τις φανταστικές του δυνάμεις αλλά θα συστηθούμε και με τον δημιουργό του, τον τεράστιο Stan Lee. Στη συνέχεια, τα ίδια τα παιδιά θα γίνουν δημιουργοί και θα φανταστούν το δικό τους υπερήρωα, την ιστορία τους, τη μυστική του ταυτότητα και την στολή του. Θα μάθουμε για την δύναμη και τη σημασία του χρώματος. 

  • 4 Νοεμβρίου “DC Superhero Girls”

Στο Σχολείο των Υπερηρώων μελετούν την ΟΔΥΣΣΕΙΑ, όταν ο φιλόλογος εξαφανίζεται μυστηριωδώς! Η Γουόντερ Γούμαν, η Μπάμπλμπι, η Μπατγκερλ, η Σουπεργκερλ και όλα τα κορίτσια υπερήρωες 

  • 11 Νοεμβρίου “Naruto: η αλεπού-νίντζα των manga”

Το ταξίδι θα μας πάει στη μακρινή Ιαπωνία και την χώρα των manga για να γνωρίσουμε τον Naruto και την παρέα του, ένα από τα πιο διάσημα shonen manga.  Μαζί θα μάθουμε την ιδιαίτερη τεχνική των manga αλλά και τον μοναδικό τρόπο που αφηγούνται τις ιστορίες τους οι Ιάπωνες δημιουργοί. 

  • 18 Νοεμβρίου “Hilda: τα φανταστικά πλάσματα των παραμυθιών”

Στη σειρά που έγινε μεγάλη επιτυχία και στο Netflix, ένα μικρό κορίτσι, η Hilda ζει σε ένα απομονωμένο μέρας μαζί με τη μαμά. της. Μοιάζει με το δικό μας κόσμο μόνο που στον κόσμο της Hilda, ξύλινα πλάσματα ζουν στο δάσος, τα βράχια γίνονται τρολ και τα κατοικίδια είναι αλεπούδες με κέρατα. Θα βουτήξουμε και εμείς στον κόσμο των παραμυθιών και θα μάθουμε τη σημασία του να πλάθεις έναν ολόκληρο κόσμο για να πεις μιαν ιστορία. 

Πληροφορίες:

  • Πότε: 7 Οκτωβρίου, 14 Οκτωβρίου, 21 Οκτωβρίου, 4 Νοεμβρίου, 11 Νοεμβρίου, 18 Νοεμβρίου, 17:45-19:15
  • Πού: The Blender Gallery, Ζησιμοπούλου 4, Γλυφάδα – 16674

Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στα 697992693, 2130280597/ https://www.theblendergallery.com/