Σχολικά εργαστήρια για μαθητές Δημοτικού

Στόχοι :
Η χρήση των comics για παιδιά Δημοτικού τους δίνει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή τόσο με τη λογοτεχνία όσο και με την οπτικοποιημένη αφήγηση.

Μέσα από τα comics τα παιδιά :

  • Έρχονται σε επαφή με τη λογοτεχνία αλλά και την τέχνη γενικότερα, μαθαίνουν να αγαπούν το διάβασμα και την ανάγνωση
  • Εκπαιδεύονται στην ταυτόχρονη πρόσληψη εικόνων και λέξεων
  • Ασκούνται στην αποκωδικοποίηση και επανακωδικοποιήση οπτικών μηνυμάτων
  • Μαθαίνουν να συνεργάζονται για να φτιάξουν το δικό τους comic
  • Αναλαμβάνουν τις ευθύνες μιας συλλογικής εργασίας
  • Αντιλαμβάνονται τη σημασία και τη σύνθετη διαδικασία της παραγωγής ενός έργου τέχνης

Σχολικό Εργαστήριο Οι περιπέτειες του Οδυσσέα σε comic
Από τα πρώτα και σπουδαιότερα μνημεία του ανθρώπινου πνεύματος, η Οδύσσεια έχει εμπνεύσει αμέτρητους καλλιτέχνες ανά τους αιώνες. Οι περιπέτειες του Οδυσσέα γίνονται αφορμή για ένα ταξίδι στη μυθολογία, το θρύλο και τα ομηρικά έπη. Τα παιδιά ακούνε την ιστορία του Οδυσσέα και της Κίρκης και την βλέπουν να μετατρέπεται σε comic μπροστά στα μάτια τους. Μαθαινουν τις βασικές αρχές της τέχνης, τη «γραμματική και συντακτικό» των comics και τα μυστικά τους. Και στη συνέχεια, με αφορμή τις στάσεις του Οδυσσέα και των συντρόφων του, θα φτιάξουν συνεργατικά τη δική τους μικρή περιπέτεια και θα την παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους.

Σχολικό Εργαστήριο Πίσω Από Τη Μάσκα
Πίσω από τη μάσκα ακόμη και των πιο δυνατών υπερηρώων κάποτε κρυβόταν ένα αδύναμο παιδί που είχε πέσει θύμα εκφοβισμού. Από τον Spider-Man μέχρι τον Hulk και από τον Captain America μέχρι τον Star-Lord, όλοι έχουν ζήσει έντονα τι σημαίνει να είσαι λίγο διαφορετικός στα μάτια των άλλων, πώς είναι να νιώθεις στο περιθώριο και να ζεις με το φόβο. Και όμως, κατάφεραν να ξεπεράσουν το φόβο τους και να ανακαλύψουν τον ήρωα που κρύβουν μέσα τους. Κάνοντας αυτή τη διαδρομή τα παιδιά, θα θίξουμε για ένα ζήτημα που τα απασχολεί έντονα. Στη συνέχεια, θα πάρουν το ρόλο του δημιουργού, φτιάχνοντας το δικό τους μοναδικό ήρωα και την ιστορία του, αφού μυηθούν στην τέχνη των comics.

Τα σχολικά μας εργαστήρια είναι σε διαδικασία έγκρισης από τον Υπουργείο Παιδείας.

Ημερομηνίες διεξαγωγής : Κάθε μέρα (εκτός Σαββάτου και Κυριακής)
Χώρος διεξαγωγής : Athens Comics Library, Καραΐσκάκη 28, Ψυρρή
Διάρκεια : 2 ώρες
Κόστος : 5€/μαθητή

Ενδιαφέρεστε να κλείσετε ένα εργαστήριο για το δικό σας σχολείο;

Στείλτε ένα μήνυμα με τα στοιχεία σας (σχολείο, όνομα, τηλέφωνο, αρμοδιότητα, αριθμός μαθητών, τάξη) στο contact@athenscomicslibrary.gr και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.